Hilversum

Hilversum

In Hilversum worden dinsdags op twee locaties opvangmogelijkheden aangeboden. Een sport & spelmiddag op De Mozarthof en een Judo opvangmiddag bij Van Haren Sport in Hilversum.

 

Sport & Spelmiddag Mozarthof Hilversum

 

Op De Mozarthof in Hilversum, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, bieden wij opvangmogelijkheid. Direct uit school komen de kinderen naar de ruimte waar wat gedronken en een verantwoorde snack gegeten wordt. Even bijkomen van de schooldag, waarna we starten met een actief programma, waarbij op de middag twee verschillende activiteiten ondernomen worden. Hiervoor gebruiken we de gymzaal, het schoolplein of het bos in de nabije omgeving. Binnen de activiteiten wordt gewerkt met thema's als; samenwerken, initiatief nemen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, winnen/verlies. In de pauze tussen de twee activiteiten drinken we gezamenlijk en is er even ruimte om zelf te spelen.

Aan deze activiteit kunnen ook kinderen van andere speciaal onderwijs scholen deelnemen.

Waar: De Mozarthof, Mozartlaan 29, Hilversum

Wanneer: Dinsdag middag

Voor: Kinderen met een stoornis/beperking van het ZML onderwijs.

De opvang met persoonlijke ontwikkelingsdoelen voldoet aan de beleidsregels van de AWBZ-functie begeleiding en kan hiermee bekostigd worden vanuit een persoonsgebonden budget (PGB).

 

 

Judo opvangmiddag

 

Vanaf verschillende speciaal onderwijs scholen in Hilversum begeleiden we kinderen naar de judo opvangmiddag. Op de locatie bij Van Haren Sport en Wellness komen de kinderen met drinken en wat eten bij van de drukke schooldag, waarna de judopakken aangetrokken worden voor de judo/spelactiviteit. Ook bij onze judoactiviteit zetten we het bewegen, sporten en samen spelen in als middel om te komen tot persoonlijke ontwikkeling van de kinderen. Daarna begeleiden wij het omkleden en komen ouders de kinderen weer halen, waarbij een korte mondelinge overdracht plaats vindt.

 

Waar: Van Haren Sport & Wellness

Wanneer: Dinsdag middag

Voor: Kinderen met een stoornis/beperking (ASS, ADHD, lichte verstandelijke beperking)

De opvang met persoonlijke ontwikkelingsdoelen voldoet aan de beleidsregels van de AWBZ-functie begeleiding en kan hiermee bekostigd worden vanuit een persoonsgebonden budget (PGB).

 

De groep bestaat uit ongeveer acht kinderen met twee begeleiders. We kijken altijd of de mogelijkheden van het kind aansluit bij de rest van de groep, zodat er geen te grote leeftijdsverschillen en grote verschillen in stoornis/beperking ontstaan binnen één groep.

 

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om uw vraag en onze mogelijkheden te bespreken. Direct inschrijven kan ook door het inschrijfformulier begeleiding te downloaden.